Politica de livrare

Livrare și rambursare

Livrarea se face prin Poștă. Coletele sunt livrate prin scrisoare/pachet urmărit sau prin Colissimo.

Numărul de urmărire al coletului dvs. este trimis prin e-mail automat de îndată ce coletul este gata să părăsească depozitul nostru.

Acesta va fi activ în următoarele 48h până la 72h.

Termen de livrare :

    SUA: în medie, Poșta livrează între 5 și 10 zile lucrătoare în toată SUA.
    Europa și internațional: timpii pot varia între 6 și 14 zile lucrătoare.

Internațional, rețineți: taxele vamale pot fi aplicate la ridicarea coletului dvs. Acestea variază de la o țară la alta.

1. Dreptul de retragere

Aveți dreptul de a vă retrage din acest contract fără a da niciun motiv în termen de 14 zile.

2. Perioada de retragere

Perioada de retragere expiră la 14 zile de la data la care dumneavoastră sau o terță parte, alta decât transportatorul și desemnată de dumneavoastră, intrați în posesia fizică a bunurilor.

3. Notificarea de retragere

Pentru a vă exercita dreptul de retragere, trebuie să ne notificați în scris decizia dvs. de a vă retrage din această comandă printr-o declarație în care să vă exprimați în mod clar dorința de a vă exercita dreptul de retragere, printr-o scrisoare trimisă prin poștă sau prin e-mail la adresa NH Media LLC, 16192 Coastal Highway, Lewes, Delaware, 19958, County of Sussex, USA și să ne notificați prin e-mail la hello@kalolia.com, specificând numărul comenzii. Model de formular în partea de jos a paginii.

4. Respectarea perioadei de retragere

Pentru ca perioada de retragere să fie respectată, este suficient să trimiteți declarația dvs. privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

5. Efectul retragerii

În cazul în care vă retrageți din această comandă, vă vom rambursa toate plățile primite de la dumneavoastră, inclusiv costurile de livrare (cu excepția costurilor suplimentare rezultate din faptul că ați ales, dacă este cazul, o altă metodă de livrare decât cea mai ieftină metodă de livrare standard oferită de noi) imediat și cel târziu în termen de 14 zile de la data la care am fost informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din acest contract. Vom procesa rambursarea folosind același mijloc de plată care a fost utilizat pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care convenim în mod expres cu dvs. altfel. Această rambursare va fi gratuită pentru dumneavoastră.

6. Dreptul de retenție

Putem amâna rambursarea până când primim articolul sau până când ne furnizați dovada expedierii articolului, în funcție de care dintre acestea este mai devreme.

7. Returnarea bunurilor

Trebuie să ne returnați sau să ne trimiteți înapoi bunurile fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care ne-ați informat cu privire la decizia dvs. de a vă retrage din prezentul contract. Acest termen este respectat dacă returnați bunurile înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

8. Costuri de referință

Trebuie să suportați costurile directe de returnare a bunurilor.

9. Despăgubiri în caz de depreciere a bunurilor

Răspunderea dumneavoastră este exclusiv în ceea ce privește deprecierea bunurilor care rezultă din alte manipulări decât cele necesare pentru a stabili natura, caracteristicile și buna funcționare a bunurilor.

10. Articole de vânzare

Articolele de vânzare nu pot fi returnate sau schimbate.